Kunstmatige Intelligentie in de bibliotheek

Kunstmatige Intelligentie of Artificiële Intelligentie (AI) is overal om ons heen, maar toch voor veel mensen onbekend. Daar komt verandering in met de AI-Parade. Die reist in tien maanden tijd langs bibliotheken door het hele land om met inwoners van Nederland in gesprek te gaan over Artificiële Intelligentie. De AI-parade is van 9 januari tot half februari in Friesland, bij Bibliotheken Mar en Fean. In Heerenveen is een bijzondere expositie te zien en er worden diverse activiteiten georganiseerd in onze regio.

Voor volwassenen staan o.a. een lezing, twee films en ‘Weerbaar op het Web’ gepland. Dat laatste is een spel, waardoor u leert valse emailberichten te herkennen en of een bijlage gevaarlijk is of niet. Een leuke manier om meer te leren over online veiligheid. Deelname is gratis. Kijk op de website om te reserveren.     

De opening van deze AI-parade is in de bibliotheek van Heerenveen op maandag 9 januari om 13.30 uur. De folder met alle activiteiten en meer informatie ligt klaar in de bibliotheken. Doe er uw voordeel mee.