Van de voorzitter

Hoewel we bij SeniorWeb Zuidwest Friesland slechts op de helft zijn van ons “boekjaar”, kan ik me er niet aan onttrekken dat we symbolisch een nieuw boek hebben geopend. De eerste pagina’s zijn al geschreven, de eerste hulpvragen in 2023 al afgehandeld.

Daarom allereerst, namens alle vrijwilligers van SeniorWeb Zuidwest Friesland, een heel gelukkig en gezond 2023 toegewenst en we hopen dat we het komend jaar heel veel van u kunnen helpen met uw vragen rond uw mobiele telefoon, tablet of computer.

Digitale hulpmiddelen gebruiken wordt steeds meer gevraagd, niet alleen bij banken maar ook bij bijvoorbeeld verzekeringen en zorginstellingen. Het wordt voor ouderen die niet met deze middelen zijn opgegroeid steeds lastiger. Maar digitale hulpmiddelen kunnen ook gemak brengen. Videobellen met familie waar ook ter wereld (zonder kosten), bijvoorbeeld met je kinderen in het buitenland, Whatsappen met je familie, vrienden en kennissen als bellen niet meer zo goed gaat door bijvoorbeeld doofheid.

Met de jaarwisseling hebben we 2022 afgesloten. Na alle beperkingen van de coronapandemie, kijken we terug op een jaar waarin we elkaar gelukkig weer konden ontmoeten tijdens de “Inloop” in de bibliotheek of met “Hulp op maat” bij u thuis. We hopen dat in 2023 te kunnen voortzetten.

Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen met zich mee, nieuwe kansen voor ons om u zo goed mogelijk te helpen, maar vooral ook nieuwe kansen voor u, om nog gemakkelijker mee te doen in deze wereld die steeds meer digitaal wordt.

Zoals zo vaak is het afhankelijk van die eerste stap. Gaat u die stap dit jaar nemen, misschien zelfs al deze maand? U bent van harte welkom!

Popke de Vlugt, voorzitter SeniorWeb Zuidwest Friesland.