Tips en trucs

Caps Lock melding
Bij typen op de pc klikte ik regelmatig per ongeluk op de Caps Lock waardoor ik allemaal hoofdletters kreeg. Dat was best lastig want dan moest een stuk tekst opnieuw getypt worden.
Sinds kort is de pc zo ingesteld dat er een geluidssignaal te horen is als de Caps Lock wordt ingedrukt. Wilt u dat ook? Ga dan naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Toegankelijkheid’. Daarna kiest u ‘Toetsenbord’. Bij ‘Wisseltoetsen gebruiken’ zet u het schuifje op AAN bij ‘Een geluid afspelen als u op Caps Lock, Num Lock of Scroll Lock drukt’.

Update Office
Controleert u wel eens bij ‘Instellingen’ of uw computer de laatste update van Windows heeft geïnstalleerd? Verstandig om dat eens te doen.
Het is ook mogelijk om updates van Office (versie 2016, 2019 of 2021) te downloaden. Daarvoor start u Word, Outlook of Excel en gaat u naar ‘Account’. Daar ziet u ‘Bijwerkopties’ staan naast Microsoft 365 en Office-updates.
Klik op ‘Bijwerkopties’ en u ziet dat er een update wordt gedownload of dat er niets hoeft te worden bijgewerkt.