ChatGPT, wat is dat?

Ruim een maand geleden werd bekend dat computers via kunstmatige intelligentie zelfstandig een tekst kunnen schrijven. Na het aanmaken van een account heb ik ChatGPT de vraag gesteld een tekst op te stellen waarin president Poetin zijn aftreden bekend maakt.
Onderstaande tekst is het verbijsterende resultaat. Jammer genoeg nog geen realiteit.              

“Geachte Russen,
Ik, Vladimir Poetin, heb besloten om af te treden als President van de Russische Federatie. Dit is een moeilijke beslissing voor mij, maar ik ben ervan overtuigd dat het tijd is voor een nieuw leiderschap om Rusland naar een nieuwe toekomst te leiden.

Ik ben trots op wat we hebben bereikt tijdens mijn periode als President. We hebben de economie gestabiliseerd en de levensstandaard van onze burgers verbeterd. We hebben onze militaire macht hersteld en hebben een belangrijke rol gespeeld in de wereldpolitiek.
Maar er zijn ook uitdagingen waar we voor staan. Ik ben ervan overtuigd dat nieuw leiderschap met nieuwe idee├źn en energie in staat zal zijn om deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Ik wil mijn medewerkers, adviseurs en alle Russen bedanken voor hun steun en harde werk tijdens mijn periode als President. Ik wens mijn opvolger alle succes toe en ik zal altijd blijven werken aan het welzijn van ons prachtige land en haar mensen.”

Met vriendelijke groet, Vladimir Poetin