Van de voorzitter

We hebben de langste dag al weer gehad. De hulpverlening door SeniorWeb staat op een laag pitje, maar dat geeft u en ons de ruimte om van een vakantie, weekendtrip of ander uitje te kunnen genieten.

De zomervakantie is voor een groot deel van Nederland nu echt begonnen. Voor sommigen betekent dat lekker languit op het strand of aan het zwembad liggen, met een heerlijk drankje, een zomerse snack en zo nu en dan een ijsje. Anderen kiezen voor een wat rustiger vakantie, soms met wat actie in de vorm van een trektocht te voet of op de fiets. Weer anderen blijven in eigen land en vullen hun vrije dagen met …, nou ja, vul maar in.

Tussendoor is er voor ons nog wel wat te doen. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen komen al op gang. Afgelopen voorjaar hebben we samen met de bibliotheek in Workum op woensdagmiddag een digitaal café c.q. inloopspreekuur opgestart. Ook in Workum een zomerstop, maar in september gaan we weer los. Samen met de bibliotheek hier extra aandacht aan geven is belangrijk.

Daarnaast heeft de landelijke vereniging SeniorWeb ons verzocht om te onderzoeken of we samen met de bibliotheek ook de locatie Heerenveen in onze stichting SeniorWeb Zuidwest Friesland op kunnen nemen. We onderzoeken de mogelijkheden. Misschien gaan we u het komende seizoen onze hulp aanbieden vanuit 8 locaties!

Maar nog even wachten. Eerst even tijd voor ontspannen. Namens alle vrijwilligers van SeniorWeb Zuidwest Friesland wens ik u een heerlijke zomer, geniet er van!

Popke de Vlugt, voorzitter