Uit de praktijk van inloop en hulp op maat

Na de verstandige overstap enige tijd geleden van Windows Live Mail naar Thunderbird zijn de contactpersonen niet meegegaan. Waar zijn die dan gebleven? Vanuit Windows Live Mail is het adresboek geïmporteerd in Thunderbird, waar de gehele lijst van contactpersonen met emailadressen nu weer beschikbaar is.

Een meneer wil de app van DigiD op zijn telefoon. Dat kan. Maar bij de installatie moet een ID-check plaats vinden. Dat gebeurt altijd met de ID-kaart, maar meneer heeft die laten verlopen. Geen probleem want zoiets kan met het rijbewijs ook. Jammer genoeg is het rijbewijs aan vervanging toe. Een afspraak is reeds gemaakt. Aan de achterkant van het rijbewijs ontbreekt het ID-logo met de sleutel, waarmee te zien is dat het rijbewijs niet geschikt is voor de ID-check van de DigiD-app. Wordt vervolgd.

Een telefoontje. ‘Mijn laptop wil niet meer uit. Hij is helemaal vastgelopen. Wat moet ik doen?’ Als zoiets gebeurt, rest er maar ding: de aan-uit-knop indrukken en even ingedrukt houden. Op die manier gaat een pc altijd uit. Vanzelfsprekend doet u dat alleen maar in zo’n noodgeval.

Een e-book lezen we natuurlijk op de e-reader. Maar een meneer wil het e-book ook op de laptop kunnen lezen. Dat kan met Adobe Digital Editions. Jammer genoeg gaf dat programma wat probleempjes. Vervolgens Calibre geprobeerd en dat ging beter.

De computer is de laatste tijd zo traag, horen en merken we regelmatig. Met een aantal aanpassingen in Windows 10 is nog wel iets te bereiken. Dat kan echter ook komen doordat de harde schijf aan het eind van zijn werkzame leven is gekomen. Dan wordt het oppassen, want als we te lang wachten is het mogelijk dat de schijf helemaal niets meer doet en alles erop onbereikbaar is. Wacht dus niet te lang met het inroepen van onze hulp als u merkt dat uw laptop steeds trager werkt.