Coronabewijs op papier: klaar terwijl u 5 dagen wacht

In Joure vlogen tijdens een van de laatste keren van het inloopspreekuur de enveloppen de deur uit. In de A5-envelop zit een formulier om een coronabewijs op papier te ontvangen. Op het formulier moeten BSN-nummer en postcode ingevuld worden, waarna de envelop, die al voorzien is van adressering naar het ministerie van VWS direct zonder postzegel op de brievenbus kan.

Deze enveloppen zijn bedoeld voor wie wel 5 dagen kan wachten en een verouderde smartphone of geen smartphone, computer en/of printer bezit of het te veel gedoe vindt om via DigiD een coronabewijs aan te vragen, ook met hulp van onze vrijwilligers. Natuurlijk kan de aanvraag van een coronabewijs via DigiD en smartphone vele malen sneller dan een aanvraag via de post.

In Joure zijn tijdens de inloop nog wel enveloppen met het formulier voor een coronabewijs op papier in voorraad.